A fotózáshoz jobban értek, mint a plazmavágáshoz

Szerintem érthető lesz számodra, ha azt mondom, hogy fotósként ötletem sem volt, mi is az a plazmavágás, így rendkívül tanácstalannak éreztem magam, amikor a párom megkért, hogy segítsek neki plazmavágó szakembert keresni.
Egy perce hallottam először ezt a szót, erre máris keressek hozzá szakembert? Bár összeszorult a gyomrom a gondolattól, vettem egy mély levegőt, majd letettem a számítógép tálcájára a fotószerkesztő programot, és megnyitottam a böngészőt. Elvégre… a páromért bármit!

A tervem az volt, hogy először is jó lenne megtudni, hogy mi is az a plazmavágás, és akkor lehet, hogy könnyebben tudok potenciális kontaktokat szerezni a kedvesemnek erre a célra.

A Google természetesen óriási segítséget adott ebben, itt is egészen pontosan az https://acelpartner.hu/plazmavagas oldal volt, amivel a legtöbbre jutottam. Nagy meglepetésemre rengeteg plazmavágós weblapot találtam, de az acelpartner.hu más volt. A honlapok többségének felépítése rendkívül rossz tapasztalatom szerint. Nehezen kezelhetőek voltak, továbbá – számomra érthetetlen módon – semmilyen információt nem adtak arról, hogy mi is az a lángvágás, plazmavágás, vagy egyéb, általuk vállalt folyamat. A sok, semmitmondó oldal közül a https://acelpartner.hu/plazmavagas oldala kiemelkedett, ugyanis a könnyű kezelhetőség és igényes külső mellett rengeteg, laikusok számára is használható információt tartalmazott.

Az acelpartner.hu oldalán, a plazmavágás fül alatt minden infót megtaláltam, amit kerestem. A plazmavágás egy speciális eljárás, mely az ún. ömlesztő vágások kategóriájába sorolható. A lényege az, hogy a negyedik halmazállapotot, vagyis a plazmát használják arra, hogy bizonyos fémelemeket megfelelő méretűre és formájúra alakítsanak. Az eljárás népszerűsége és előnye abból adódik, hogy rendkívül precíz munkát lehet vele végezni, ugyanis a magas hőmérsékleten megolvadt fémet szó szerint kifújják a vágási résből, ennek következtében nagyon szép sima éleket kapunk. Ez bonyolultabb vágási folyamatokra is lehetőséget ad, továbbá nem utolsó szempont az sem, hogy kevesebb utómunkát igényel a vágási szélek javítása.
Még egy szemléletes videó is szerepelt a plazmavágás aloldalán, amit megnézve végre el tudtam képzelni, hogyan is zajlik ez a speciális folyamat.

Egyébként a https://acelpartner.hu/plazmavagas weblap egyéb aloldalain is rengeteg hasznos infó található. A szolgáltatásaik között szerepel még a lángvágás, felülettisztítás, élletörés is, továbbá bérmunkát is végeznek. Ez utóbbi azt jelenti, hogy nem csak saját forrású, hanem akár általunk biztosított fémanyagok megmunkálásában is segítő kezet nyújtanak.

Amellett, hogy rendkívül sokféle szolgáltatással találkozhatunk az acelpartner.hu esetében, számomra külön pozitívum volt, hogy a cég 100% magyar tulajdonban van, és már 1999 óta, tehát több, mint 20 éve üzemel. Azok a cégek, melyek ennyire sokáig képesek üzemelni és fejlődni, egyértelműen mutatják, hogy minőségi, pontos munkát adnak ki a kezeik közül, különben ez nem lenne lehetséges. Emellett mindig öröm, hogyha támogathatom a magyar gazdaságot egy-egy döntésemmel.

Mire a párom végzett a munkában, addigra már profira képeztem magamat plazmavágásból. Örültem, mert tudtam, hogy ugyan ráment a délutánom, de tényleg hasznos segítséget fogok tudni neki nyújtani, ami most nagyon jól jött neki a rengeteg teendője között.
A kis beszámolóm hallatán meg is lepődött, hogy mennyi érdekes és hasznos dolgot tudtam neki mondani a témával kapcsolatban.
Elképedve kérdezte, hogy mégis honnan tudom ezeket? Mondtam neki büszkén, hogy az https://acelpartner.hu/plazmavagas oldalról!