Egy fotósnak is kell kalkulálni

Nemrégiben elvégeztem egy új tanfolyamot, és ennek segítségével egy új vállalkozásba is kezdtem szinte azonnal. Fiatalkorom óta mindig szerettem fotózni. A barátaimmal mindig eljártunk szórakozásból fotózni. Leginkább egymásról csináltunk képeket az elején, azután én egy kicsit jobban elmélyedtem a dologban, és akkor már inkább csak én készítettem képeket a többiekről, én lettem a kis baráti társaság fotósa. Eljártunk mindenfelé ezzel kapcsolatban: a közeli kis városszéli erdőbe, a vasúti sínekhez, a város melletti tisztásokra, különböző elhagyatott helyeket és épületeket kerestünk, amik nekünk megfelelő hátteret szolgáltattak az éppen aktuális képeinkhez.

Pár év telt el így, azután sajnos a munka vagy az egyetemi tanulmányok miatt egyre kevesebb időnk jutott már találkozni, így ezekkel a barátokkal ma már nem tartom a kapcsolatot, de mindig jó szívvel gondolok vissza azokra az időkre és élményekre. Így azzal, hogy a barátokkal eltávolodtunk egymástól, a fotózás is kicsit kiesett az életemben a prioritások közül. Nem neveztem ezt többé hobbimnak, lettek új barátaim, akikkel másfajta programokra jártunk, elkezdtem napi nyolc órában dolgozni, és már nem volt ilyen dolgokra időm.

Ahogyan viszont az elején említettem, most újra eszembejutott, hogy valójában nagyon hiányzik ez, hogy fotózhassak, ezért elkezdtem keresgélni, és hamar találtam egy szimpatikusnak tűnő tanfolyamot, amit el is végeztem, és azóta már a vállalkozásomat is beindítottam.

Jelenleg tehát fotósként tevékenykedem esküvőkön, születésnapokon, bálokon, városi rendezvényeken, egyszóval szinte minden nagyobb esemény szóba jöhet. Viszont ebből adódóan, nem egy stúdióban dolgozom, hanem a munkám állandó utazással jár. Nem is egyszerű utazással, hiszen a felszerelésemet mindenhová magammal kell vinnem, ami miatt a tömegközlekedés vagy a biciklizés nyilvánvalóan ki van zárva – céges autóra volt szükségem abban a pillanatban, hogy a vállalkozásomat beindítottam.

Egy ilyen járműnél pedig mindenféle szörnyű papírmunkára van szükség, ha nem szeretnék a NAV-val összetűzésbe kerülni. Ennek köszönhetően olyan dolgokra van szükségem, amikről ezelőtt még csak nem is hallottam (menetlevél, útnyilvántartás, NAV üzemanyag fogyasztási norma kalkulátor, és még sorolhatnám), így hát nem csak a fotós szakmát, de ezt is ki kellett tanulnom.

Elkezdtem hát nézelődni az online felületeken, hogy mégis mit kellene nekem ezekkel a dolgokkal kezdenem. Nagyon kétségbe voltam esve, mert tényleg fogalmam sem volt az ilyesmikről. Azonban nagyon szerencsésnek érzem magam, mert ahogy elkezdtem ezekre rákeresni, szinte rögtön az utamba sodorta az internet hatalmas tengere a roadrecord.hu oldalt!

NAV üzemanyag fogyasztási norma kalkulátor

El kell hogy mondjam, a roadrecord.hu-nál egy igazi csodára találhattam rá. Tényleg féltem, hogy hogyan fogok megbírkózni ilyen dolgokkal, de náluk hihetetlenül profi és gyors segítségre találtam.

Már a weboldaluk is egy nagyon szépen összeállított oldal, könnyen áttekinthető, átlátható, egyszerűen megtalálhatjuk rajta, amire csak szükségünk van, legyen az bármi a témával kapcsolatban. Van a honlapjukon útnyilvántartás Nav ellenőrzéshez, egyéni vállalkozói útnyilvántartás, összehasonlítás különböző útnyilvántartókról, hóvégi km óra kalkulátor, NAV üzemanyag fogyasztási norma kalkulátor, sőt még arra is van megoldásuk, hogy Google Maps utakból készüljön NAV-álló útnyilvántartás. Ezeken kívül persze még napestig sorolhatnám, mi mindenre találunk náluk megoldást. És ha esetleg a két legördülő menü pontjai vagy az árajánlatkérés gomb nem lenne elég, akkor külön keresőt is igénybe vehetünk az oldalon belül, a kis nagyító ikonra kattintva jobb oldalon felül, illetve ha még pontosabb információkra lenne szükségünk, amit esetleg személyesen szeretnénk megbeszélni, akkor az oldal tetején egy telefonszámot is találunk hozzájuk, és az is meg van adva, hogy ez a szám mely napokon mikor hívható.

Száz szónak is egy a vége: ha te is olyan kétségbeesett lennél, mint én a céges járgánnyal kapcsolatban, akkor keresd a roadrecord.hu-t bizalommal, precíz és gyors segítséget nyújtanak minden esetben!