Ezért érdemes fotósnak szegődni – avagy így jutottam el a flottakezelésig

Flottakezelés? – én sem tudtam régebben, hogy ilyen van. Az a fantasztikus a fotózásban (ha hivatásszerűen csinálja az ember), hogy hívnak mindenhová, és rengeteg dologba nyerek betekintést. A termelő, gyártó üzemektől a kulturális rendezvényszervezésig.

Legutóbb egy általam megnevezni nem feltétlenül kívánt cég kért fel egy fotós portfólió elkészítésére, de az volt a lényeg, hogy be kellett mutatnunk a flottájukat. Hogy mennyire “rajtra készen” várják, hogy esetleg igénybe veszik – bármikor – a szolgáltatásukat, és ők rögtön kivonulhatnak a gépjárműpark megfelelő autóit igénybe véve.

Eltűnődtem munka közben, vajon hogyan lehetséges ennyi kocsi fenntartása? Nekünk csak kettő kocsi van a háztartásukban a feleségemmel, de így is akad mindig, amire nincs időnk. A téli gumit példádul igencsak késve tettük fel az ő kocsijára legutóbb. Nos, ezt jelenteti a profi flottakezelés – tudtam meg. Van ez a www.flottakezeles.hu nevű oldal, ahol még olyan csomagot is választhatunk, melynek részeként elviszik a kocsit a szervizbe, csereautót intéznek, és ilyesmi. Rengeteg lehetőséget rejtenek ezek magukban. Nem kell majd annyira szenvednünk a könyvelőkkel, az adózással sem – hogy egy kicsit az elvontabb részét is megemlítsem az egésznek. Az általam említett cégnél – mármint akiknek dolgoztam – sokat áradoztak nekem a flottakezeles.hu-ról. Elég volt csak kérdeznem és megvallották: mióta velük működnek együtt, ez a része megy az egésznek a legsimábban. És nem csak egy ilyen cégnek lehet szüksége sok kocsira. Hanem olyanoknak is, akik nem egy multi ugyan, de sok munkatársa, alkalmazottja van a vállalatnak/vállalkozásnak, és ők mind igénylik, hogy tudjanak jönni-menni. Saját gépkocsival, mert nem old meg mindent egy megtérített árú bérlet a tömegközlekedéshez. Márpedig ha céges autóval látjuk el őket, sok teendőnk lesz emiatt.

De, nem feltétlenül kell ennyire magasról indítanunk. Néhány kocsit is elég fenntartanunk, vagy beszereznünk, már akkor sem kizárt, hogy szükségünk lehet rájuk, a flottakezeles.hu-ra. Sőt! Szétnézni az oldalukon mindenképp érdekes, mert van egy informatív blogjuk. Ráadásul, kérhetünk egy adatlap kitöltésével ingyenes levélsorozatot, melyben ismertetnek velünk öt költségcsökkentő tényezőt, amikkel rengeteg pénzt is spórolhatunk továbbá!

Rejtett költségek, kevésbé szembetűnő problémák az első, a megfelelő finanszírozási mód kiválasztása, annak megválasztása a második, aztán, hogy mikor cseréljünk le egy kocsit, meddig érdemes azt tehát használni, autógumikon való spórolás, és motortípusok – melyik való nekünk, milyen kocsit is vegyünk, béreljünk? Ezekről tudhatunk meg sokat. Aztán, ha komolyabban szerződnénk velük, három csomagból választhatunk: Standard csomag, Comfort csomag és Superior csomag. Olvassunk ezeknek utána, én azt javaslom, mert nélkülük szerintem túl nehéz lenne beszerezni több autót is cégünk számára, a flottakezelésről nem is beszélve. Katt a linkre, ha érdekel!