Fotósként sok érdekes emberrel sodor össze az élet

Fotósként dolgozom, de ez nekem nem csak munka, hanem a szenvedélyem is. Sokszor mondják, hogy legyen olyan, munkád, amit szeretsz, és akkor soha többet nem kell dolgoznod az életedben. Nos, ennél jobban nem érthetnék egyet ezzel a gondolattal. Szeretem a munkámban, hogy sokféle emberrel találkozom. Nemrég például egy fűtésszerelővel sodort össze a sors, akivel érdekes beszélgetést folytattam le az Elektromos fűtőszőnyeg témájában.

 Az elektromos padlófűtés neve más néven elektromos fűtőszőnyeg. Én korábban nem hallottam még erről, így érdeklődve hallgattam a szakit. Ő mondta, hogy ez egy olyan fűtési fajta, amely nem csak költséghatékony, hanem környezetbarát is, és ráadásul nagyon kellemes érzetet tudunk vele teremteni a szobában, ahol fűtünk. Az elektromos fűtőszőnyeg tulajdonképpen a padlófűtés megvalósítására szolgáló berendezés. Ne legyen megtévesztő a neve, azaz a szőnyeg, mert ebben az esetben is ugyanúgy a padlóburkolat alá kerül egy szerkezet, amely a fűtést fogja végezni. Ugyan a burkolatok kiválasztásánál nem mindegy, melyik mellett tesszük le a voksunkat, mégis ez az alternatíva alakítható ki az egyik legkönnyebben és legköltséghatékonyabban.

A szakember, akivel beszélgettem, a tudása megosztásakor a futesrendszere.hu oldalán található információkra hagyatkozott az Elektromos fűtőszőnyeget illetően. Elmondta, hogy ott egyszerűen meg lehet érteni, hogy is működik ez az egész. A weboldalon olvasható, hogy ez a fűtési fajta azért is válik egyre népszerűbbé, mert a telepítése sokkal kevesebbe kerül, mint a hagyományos padlófűtésé, illetve sokkal egyszerűbb is. Mindezek mellett a kedvező hőérzet miatt elegendő az átlagosnál 2 – 3 fokkal hűvösebbre fűteni a helyiségeket, mert más az ember hőérzete. Ezzel akár 10 – 15 % – ot is lehet spórolni a befizetendő számlákon. Az is nagy előnye, hogy be lehet állítani a hőfokot külön – külön helyiségenként, így ezzel is pénzt lehet spórolni. Hiszen például a hálószobánkban hűvösebb levegő kell a jó minőségű alváshoz, mint mondjuk a nappaliban.

Megköszöntem a szakembernek a részletes tájékoztatást, és elraktároztam az agyamban a hallott dolgokat. Hiszen ki tudja, mikor lehet rá szükségem.

Elektromos fűtőszőnyeg