Ha kellene egy duguláselhárítás azonnal, ide bármikor fordulhatsz!

A háztartási meghibásodások mindenki életében előfordulhatnak, sőt, elő is szoktak fordulni, legyen szó akár egy elmozdult tetőcserépről, egy betört ablakról vagy éppen egy eldugult lefolyóról. Velem éppen ez utóbbi babrált ki legutóbb, de szerencsémre sikerült gyors és hatékony megoldást találnom egy veterán vízszerelő cég képében. Éppen hazaértem egy fotózásról (mert egyébként fotós vagyok egy divatmagazinnál, melynek nevét fedje jótékony homály), és miközben vettem egy kellemes, jóleső zuhanyt, akkor vettem észre, hogy valami nincs rendben. A víz csak nem akart távozni a kád lefolyójában, hanem egyre csak gyűlt és gyűlt. Gondoltam, ennek a fele se tréfa, majd figyelem, hogy hogyan viselkedik, és aszerint cselekszem később. Emiatt is kellett nekiállnom keresgélni a neten, kit hívjak, hol van duguláselhárítás azonnal, vagy legalább is rövid időn belül. Mert hát tisztálkodás nélkül lehet ugyan élni, csak nem érdemes.

Szóval, amikor még 20 perc elteltével sem akart különösebben megindulni a kádban a víz, akkor már kezdtem nagyon aggódni. Felkaptam a WC pumpát és megpróbáltam noszogatni a dolgon egy kicsit, több-kevesebb sikerrel. Tény, hogy talán valami megmozdult, mert utána lustán ugyan, de kialakult egy kis örvény, de semmi több. Ez bizony annak a csalhatatlan jele, hogy eldugult a lefolyó, és szükséges a duguláselhárítás azonnal. Ám, ahogyan a topvizgazfutesszerelo.hu oldalán olvastam, nem szabad nekiállni minden létező vegyszerrel megöntözni a lefolyónyílást, mert akár még nagyobb baj is keletkezhet, mint amennyi azelőtt volt. Ebbe most nem mennék bele különösebben, mert kicsit gusztustalan, de a lényeg az, hogy inkább a profi segítséget választottam.

Felhívtam a telefonszámukat, mert még nem volt olyan késő este, és megbeszéltem velük, hogy mikor tudnak a leghamarabb kijönni. Értelemszerű, hogy szóba se jöhetett a tényleges duguláselhárítás azonnal, nekik sincs azonnal riasztható rohamcsapatuk, akik a nap 24 órájában elérhetők és bevethetők, így, ha nem is sokat, de várnom kellett. Addig kénytelen voltam beérni a legszükségesebb mosakodással. De a lényeg, hogy a szakemberek nem sokkal később megérkeztek, és a megfelelő eszközökkel (magasnyomású pumpa, acélspirál) szépen el tudták hárítani a dugulást. Mi több, még meg is dicsértek, amiért nem álltam neki magánakciózni, mert az sokszor csak még több komplikációt okoz nekik. A munkadíj nem volt tisztességtelenül magas, szóval nem éreztem úgy, hogy megkárosítottak volna. Emellett azt is elmondhatom, hogy sikerült egy normális, munkájára igényes vízszerelő céget találnom, akiket legközelebb is ki tudok hívni, ha ilyesmi fordulna elő.