Így menekültek meg az esküvői fotók

Meglehetősen nehéz helyzetbe kerültünk a mennyasszonyommal, hiszen az esküvőig már csak alig pár nap van hátra, és az esküvői fotósunk csak úgy lemondta az egészet!

Pedig azt gondoltam, hogy megbízható lesz, mert egy évvel ezelőtt a barátom esküvőjén fantasztikus képeket késztett az eseményről és a vendégekről. Azokat a fotókat mi is megkaptuk, és akkor döntöttük el a jövendőbeli feleségemmel, hogy mi is ezt a fényképészt fogjuk majd felkérni. Pedig egyáltalán nem dolgozik olcsón, de úgy voltunk vele, hogy az életben – reményeink szerint – csak egyszer lesz esküvőnk, szóval miért is ne adhatnánk meg a módját?

Le is fixáltunk mindent. Már a helyszínt is előre megvizsgálta a fotós, mert tudni szerette volna, hogy milyenek lesznek ott a fényviszonyok.

Egy esküvő megszervezése marha sok teendővel jár, így nagyon örültünk neki, hogy legalább a fotós kérdéssel már nem kell foglalkozni. Aztán pár nappal ezelőtt felhívott minket, hogy halaszthatatlan ügye van és nem fog tudni jelen lenni az alkalmon.

Igazából érhető volt, mert elég komoly és váratlan gondjai adódtak, de legalább egy másik fotóst szervezhetett volna nekünk maga helyett. Az esküvőig három nap volt hátra, így valamit sürgősen ki kellett találnunk.

Áldom a sorsot, amiért rátaláltam egy olyan szolgáltatóra, mint a selfiegep.hu, akik olyan gépeket biztosítanak, melyekkel helyettesíthetőek a fotósok bármilyen rendezvényen. Nekik köszönthetjük többek között azt is, hogy elkészülhetett az esküvői fényképalbumunk. Ezeknek a gépeknek több elnevezése is van, de én általában fotóautomataként hivatkozok rájuk.

A szolgáltató gyakorlatilag egy olyan stúdiót visz el a rendezvények számára, melyek segítségével minőségi képeket készíthetnek magukról a vendégek. Ehhez tulajdonképpen csak egy gombot kell megnyomniuk. Ezekhez a gépekhez alapjáraton egy fehér hátterű fotófalat is biztosítanak a vendégek számára, de van lehetőség más mintával rendelkező falakat is rendelni tőlük. A feleségemmel például a fehéren kívül kértünk egy szívecskéket ábrázolót és egy aranyozottat is.

A gép bérlésének az ideje alatt végig jelen volt a szolgáltatatótól is valaki, aki az esemény előtt már felállította a szerkezetet egy sarokban, a fotófalakkal együtt. Továbbá egy asztalon számos olyan kelléket is elhelyezett, melyeket fel lehet használni a képek készítéséhez. Láthatóan a vendégeink a lehető legkreatívabban használták ezeket a vicces holmikat, így sok fotó is igazán humorosra sikeredett.

A legjobb az egészben az volt, hogy a résztvevőknek egyáltalán nem kellett visszafogni magukat. Annyi képet készíthettek el maguknak, amennyit csak szerettek volna. A képek darabszámára ugyanis semmiféle korlátozás nem vonatkozik. Egyedül csak az számít, hogy mennyire időre is béreltük ki a fotóautomatát. A mi esetünkben ez hat órát jelentett, de ez egyébként lehet két és nyolc óra is. Így akár rövidebb, akár hosszabb rendezvényekről van szó, meg fogjuk találni a megfelelő időtartamot.

Sokan megkérdeznék, hogy pontosan mennyit is kell várni ahhoz, hogy a fotókat kézbe vehessük? A válasz az, hogy semennyit. Ez a fantasztikus kis doboz ugyanis nem csak egy profi fényképezőgépet tartalmaz, de egy nyomtatót is, ami azonnal kiadja nekünk a fotókat. Praktikus megoldás, nem igaz?

A képek továbbá digitálisan is elérhetővé válnak a rendezvény után nem sokkal, azokat ugyanis a szolgáltató elküldi nekünk. Az esküvői fényképalbum is ezekből az elektronikus formában elküldött képekből lett összeállítva.

Néhányan meg rövidebb mozgóképeket is készítettek a géppel, melyeket szintén elküldtek nekünk. Ezek hasonlóan nagyon mókásra sikeredtek.

Úgy gondolom, hogy teljesen megérte az árát ez a szolgáltatás, hiszen egy profi fotós ennél jóval többe szokott kerülni. A helyszín Budapesten kívülre esett, hogy valamennyit a szállításért is fizetnünk kellett, de ez igazán nem volt egy jelentős összeg.

Nem győzök hálálkodni ennek a szolgáltatónak, hiszen általuk nem csak az esküvőnket sikerült megörökíteni, de még a vendégeink is nagyon jól szórakoztak.

Legközelebb, ha egy ismerősöm az esküvőjére készül, biztosan Őket fogom neki ajánlani. Persze nem csak esküvőkre mennek ki, hanem bármilyen más rendezvényre is.

Abban az esetben, ha felkeltette valakinek az érdeklődését ez a szolgáltatás, nyugodtan keresse meg őket a honlapjukon található kapcsolatokon keresztül.