Mit képesek elérni a bentlakásos rehabilitációs intézetek? Szinte csodákat!

Olyan emberekről nézni régi fotókat, akik mostanra teljesen tönkrementek, például az alkoholizmus következtében, netán már nincsenek is velünk, igazán szívszorító tud lenni. De valahol ezért is jó a fotózás, hiszen szebb napokat lehet vele örök emlékké tenni. De sajnos a valóság ennél sokkal keményebb és kegyetlenebb, főleg akkor, ha aggódunk valaki miatt, aki az ital rabja. Tudjuk, hogy nem lesz a dolognak jó vége, de sok esetben tehetetlenek vagyunk. Átlagemberekként közel sem tehetünk annyit a hozzátartozónkért, mint a bentlakásos rehabilitációs intézetek, ráadásul azok között is ordító lehet a különbség. Én a Felépülők családi rehabilitációs intézetet mindenképpen ajánlom azoknak, aki segíteni szeretnének egy alkoholista szerettüknek, mert ők nagyon jó eséllyel valóban képesek lesznek változtatni a helyzetén!

Általában a bentlakásos rehabilitációs intézetek említésére az embereknek a hosszadalmas, kínlódásokkal teli, akár fél évig is tartó klasszikus orvosi elvonó jut az eszébe, holott ennél már sokkal korszerűbb helyek is vannak. Az emlegetett Felépülők addiktológiai magánközpontja például egy, az Egyesült Államokban jó ideje remekül működő módszert, a Minnesota-modellt, vagyis annak egy fajtáját alkalmazzák, mely terápia-alapú. Nem az a lényege, hogy bármilyen eszközzel, akár erőszakkal is rávenni az alkoholistát az ital elhagyására, hanem pár fős csoportokban igyekeznek a probléma mélyére ásni, és beláttatni a függőbetegekkel, hogy nagyon rossz, amit tesznek, és ideje egy másik ösvényre lépni.

Már csak azért is érdemes a dolognak adni egy esélyt, mert a tényleges, bentlakásos időszak mindössze 28 nap, ami alatt a szakemberek és a segítők minden tőlük telhetőt megtesznek a jelentkezőkért, ami igen hatásosnak is bizonyul. 70-75%-os az esélye annak, hogy ha valaki végigcsinálja a felepulok.hu által meghirdetett programot és az utógondozást, akkor végleg absztinenssé válik, és megkezdődhet a regeneráció, felépülés. Számos személynek sikerült már segíteniük, miért pont Neked, vagy a Te hozzátartozódnak lenne eredményteled a dolog? Ha valami egy ilyen nehéz területen ennyire hatékony, annak mindenképpen érdemes adni egy próbát. Nem azt mondom, hogy add fel a bentlakásos rehabilitációs intézetek utáni kutatásodat, de mindenképpen látogass el a felepulok.hu oldalra, olvasd el Te is, amit írnak, és talán sikerül meggyőzniük arról, hogy őket válaszd!