Saját gyertya fotózáshoz?

Már régóta járok a fotós sulimba, és megszoktam, hogy vadabbnál vadabb feladatokat kell teljesítenünk. Az első pár héten még tök egyszerű feladataink voltak. Játszani kellett az expóval, lőttünk alap portrékat, volt néhány fényfestős feladatunk. Szerintem az első nagyon izgalmas feladatunk az volt, amikor embertípusokat kellet megfestenünk. Az volt a lényeg, hogy a portréval szemben pont, hogy ne az ember személyisége jöjjön elő, hanem lehetőleg beleilljen egy embertípusba. Persze közben nem is szabadott az illetőből sztereotípiát csinálnunk! Szerintem ez egy nagyon érdekes és nehéz feladat, amivel heteket el lehet pepecselni.

Miután ilyen jól sikerül ez a múltkori fotósorozat, most ismét sorozatban kellett gondolkodnunk, azonban valami olyasmit kellett fotóznunk, amit mi készítettünk a saját kezünkkel. Sokat gondolkodtam, hogy mit csináljak, de végül a gyertyakészítés mellett döntöttem, mivel iszonyatosan szeretek a fény-árnyék hatásokkal játszani. Nekikezdtem hát a gyertyakészítésnek.

gyertyakészítés

Rátaláltam egy nagyon jó gyertyakészítés témájú weboldalra, a hunniakristaly.hu oldalra. Az első, ami nagyon megfogott bennük, az az egyszerű és jól követhető tutorial videó sorozat volt. Mint kitalálhattátok a fotózós múltamból, én egy nagyon vizuális ember vagyok és sokkal jobban tudok videók alapján tanulni, mint bármi másból. Sok videójukat megnéztem, kielemeztem, és szerencsére hamar arra jutottam, hogy igen, reális az ötletem, tudok saját kezűleg gyertyákat készíteni, amik alapján aztán majd elkészülhet a fotósorozatom.

Fontos volt, hogy különböző fajtájú gyertyákat készíthessek, hiszen az fog jól mutatni a képen. Sőt, talán még izgalmasabb, ha olyan gyertyákat is tudok készíteni, amiket egyébként nem tudnék csak úgy vásárolni a boltban. Egyre jobban megtetszett az ötlet, és végül ezt is adtam le a tanáromnak projektnek. Ezek a videók jól kiépítették a bizalmat a céggel, és így már egyértelmű volt számomra, hogy a gyertyakészítéshez az alapanyagokat innentől a Hunnia Kristálytól fogom berendelni.

Mivel csóró diák vagyok, nagyon nagyon fontos volt nekem, hogy baráti áron tudjak beszerezni mindent, sőt, ha lehet az egészet tudjam állni sulis támogatásból, vagy ösztöndíjból. Szerencsére teljesen reális áron adták a dolgaikat, így ez sem volt akadály. Tetszett, hogy szinte mindent is lehetett kapni náluk, amire csak szükségem volt, így nem kellett órákat vadásznom akár az interneten, akár a valóságban.

Mivel az iskola mellett egyáltalán nincs sok időm, nem szerettem volna még órák után rohangálni a szaküzletükbe, ezért nagyon pozitív meglepetésként ért, hogy vállalnak házhoz szállítást is, méghozzá rendkívül baráti áron. Ez abszolút jó pont volt náluk, sőt, az még inkább, hogy több szállítási mód közül is válogathatok, mivel változó, hogy éppen otthonról járok be, vagy a kollégiumból. Hiszen, ha otthon vagyok, akkor inkább házhoz szállítással jó nekem, csomagpontok nincsenek is nagyon arrafelé.

Ha viszont a koliban vagyok, egyáltalán nem biztos, hogy személyesen át tudnék venni bármit, ezért olyankor iszonyat jó, hogy egy csomagpontból egyszerűen át tudok venni mindent, amit szeretnék.

A tutorialok alapján összeállítottam, és jó előre kitaláltam, hogy pontosan mit, és hogyan szeretnék megcsinálni. Szerencsére tényleg mindent lehet náluk kapni, ezért már semmi sem állhatott közém és az elképzeléseim közé. Borzasztóan örülök, hogy ezt a projektet választottam vizsgafeladatnak és bár nem mondta, én gyanakszom, hogy az osztályból az én projektem tetszik a legjobban a tanárunknak. A legtöbben nem is tudják, hogy lehet otthon biztonságosan gyertyát készíteni, pedig csak egy pár jó videót kell hozzá megnézni.

Összefoglalva, ha valaki gyertyakészítésre adja a fejét, én abszolút a Hunnia Kristály webshopot tudom ajánlani. Szinte mindent lehet kapni náluk, és a már agyonajnározott segédanyagaik tényleg könnyűvé teszik a készítés folyamatát. Pedig én aztán egész életemben inkább a technikai dolgokhoz értettem jobban, semmint a kézműves, kétkezi dolgokhoz. Valószínűleg ezért is választottam inkább a fotózást a festés helyett. De örülök, hogy most így kibővül a látóterem, és egy ilyet is ki tudtam próbálni.